Коаліція розбомбила склади зі зброєю та військовий завод ІДІЛ

Міжнародна коаліція на чолі зі США впродовж минулої доби нанесла 30 авіаударів по позиціях бойовиків "Ісламської держави" в Сирії та Іраку, знищивши, у тому числі, командно-контрольні пункти, ракетно-пускові установки, склади зі зброєю та завод з виготовлення бомб.

Про це йдеться в щоденному зведенні, поширеному в п'ятницю Пентагоном, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Штурмова, винищувальна авіація, а також дистанційно пілотовані літальні апарати провели дев'ять ударів (по ІД – ред.) на території Сирії", - поінформували в оборонному відомстві США.

Так, в районі міста Ракка завдано авіаудар по місцю зосередження бойовиків. Біля населеного пункту Хоул уражений тактичний підрозділ та знищено дві бойових позиції терористів. Поблизу населеного пункту Айн-Іса зазнав ураження підрозділ ІД та ліквідовано їхній транспортний засіб.

Найбільше ударів по бойовиках на сирійській території проведено в околицях Манбіджа, де знищено чотири окремих тактичних одиниці ісламістів, дві бойових позиції та зруйновано будівлю з терористами. Ще два удари були нанесені в районі міста Мара, де противник зазнав втрати живої сили й техніки, а також був знищений командно-контрольний пункт осередка "Ісламської держави".

В Іраку Коаліція провела 21 удар в районах населених пунктів Фаллуджа, Ель-Хабанія, Кісік, Мосул, Кайяр, Рамаді, Синджар, Султан Абдалла, Тікріт. Як повідомили в Пентагоні, під час цих операцій були знищені та уражені підрозділи тактичної ланки, вогневі позиції, в тому числі ракетно-пускові установки, райони зосередження терористів, автотранспортні засоби, катер бойовиків, завод з виготовлення вибухових пристроїв, шість складів зі зброєю, командно-контрольний пункт.