Ердоган не бачить сенсу в сирійських переговорах, доки Росія бомбить

Сирійські мирні переговори в Женеві не мають сенсу, допоки сили президента Асада і Росія продовжують свої атаки в країні.

Про це у четвер під час свого виступу в Перу заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, інформує Reuters.

"Росія продовжує вбивати людей в Сирії. Хіба можливі такі мирні збори? Хіба можливі такі мирні переговори?" - наголосив Ердоган.

За його словами, за умов, коли все ще гинуть діти, такі спроби не мають жодного сенсу, крім полегшення ситуації для тирана.

"Вони завжди скликають, збираються, їдять, п'ють, а потім йдуть. Тепер вони призначили дату в кінці лютого. Подивимося. Ви побачите, що 28 лютого вони знову їх відкладуть", - зазначив турецький президент.

Як відомо, Туреччина підтримує сирійську опозицію і стверджує, що в Сирії не може бути миру допоки Асад залишається керівником країни.

Нагадаємо, вчора спецпосланник ООН Стеффан де Містура заявив, що переговори під егідою ООН про врегулювання конфлікту в Сирії відкладаються до 25 лютого. Тритижневу перерву було оголошено після того, як армія Асада за підтримки російської авіації просунулася до Алеппо, перекривши шляхи забезпечення повстанців