Брассер відповіла на шантаж Росії: Платити потрібно увесь бюджет РЄ

Колишній президент ПАРЄ Анн Брассер нагадала росіянам, що внески до бюджету Ради Європи не можна ділити та сплачувати окремими частинами за рішення її органів, які їм "не подобаються".

 Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це вона заявила під час останньої на своїй посаді прес-конференції у Страсбурзі, розтлумачивши "чіткі правила" членства будь-якого члена у Раді Європі.

"Існує чіткий порядок, згідно з яким мають платити країни-члени (РЄ) і підрахунок здійснюється у залежності від (національного) бюджету, населення країни та інших чинників. Бюджет (РЄ) єдиний, ви не можете сплачувати окремі частини. Не можете платити, скажімо, за діяльність Комітету міністрів і не сплачувати за роботу суду (ЄСПЛ)", - сказала вона.

Брассер заявила, жодна країна не має права наполягати, наприклад на тому, що їй "не подобається рішення ЄСПЛ  і тому, вона не платитиме за його роботу". "Це неприпустимо", - наголосила вона.

Раніше представники російської делегації у кулуарах ПАРЄ та під час публічних заяв шантажували РЄ щодо можливого часткового припинення фінансування, якщо їй не повернуть повноваження, яких РФ була позбавлена у зв'язку з анексією Криму та розв'язаною війною на сході України.