Президентом ПАРЄ став друг України

Президентом ПАРЄ став друг України

Укрінформ
Новим президентом Парламентської асамблеї Ради Європи став іспанський депутат Педро Аграмунт.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Кандидатура Педро Аграмунта була запропонована Європейською народною партією за партійною квотою. Жодна з інших політичних фракцій ПАРЄ не висувала інших кандидатур. Проти висунутого іспанського депутата не заперечив жоден із присутніх в сесійній залі делегат, відтак потреби у формальному голосуванні не було.

Нагадаємо, що Педро Аграмунт є членом сенату Іспанії від Валенсії. Він є щирим другом України і відомий заявами на підтримку нашої країни та послідовним противником анексії  Криму.

Водночас, як повідомили у прес-службі Ради Європи, Анн Брассер, яка залишає посаду президента ПАРЄ після двох мандатів головування у цій установі, вважає, що вона впоралася зі своєю місією, гарантувавши єдність та твердість Європи перед обличчям нових викликів.

Про це вона заявила з нагоди останнього засідання Бюро ПАРЄ під її головуванням і закликала всіх членів Асамблеї до подальшої консолідації.

«Упродовж двох років мого президентства, моя першочергова мета полягала у тому, щоб гарантувати, що Європа зустріла усі проблеми єдиною та рішучою», - сказала Брассер, додавши, що на її думку, вона впоралася з цим.

За її словами, політична мета ПАРЄ полягає у захисті європейської єдності через демократію, дотримання прав людини і верховенства закону, а також у тому, що має особливе і насправді універсальне значення. «Усим, що маємо на нашому континенті,  ми маємо завдячувати собі. Я твердо вірю, що в надзвичайно важкий час, (Рада) Європа з 47-ми (країн-членів) відіграє виняткову роль. Це те, що нас об'єднує, це - цінності демократії, права людини і верховенство закону. У співпраці наша сила», - сказала вона.

Фото: mc.rs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-