Іран закупить понад сотню "Аеробусів"

Іран наступного тижня підпише контракт на закупівлю 114 французьких пасажирських літаків Airbus.

Про це заявив міністр транспорту Ірану Аббас Ахунді, інформує AFP

"Угода буде підписана між Іраном та Airbus, коли президент Ірану Хассан Рухані прибуде у середу в Париж у рамках свого першого офіційного візиту до Європи після зняття санкцій", - наголосив Ахунді.

Зазначається, що Іран потребує модернізації свого старіючого пасажирського флоту, в експлуатації якого наразі лише 150 літаків з більш як 250.

"Ми вели переговори про закупівлю літаків протягом 10 місяців, але не було жодного способу заплатити за них через банківські санкції", - сказав міністр.

За його словами, країні потрібні 400 літаків великої і середньої дальності і 100 літаків малої дальності.

"Перша партія нових літаків прибуде в країну 19 березня", - зазначив Ахунді.

Іран з населенням 79 млн чоловік має хорошу дорожню мережу, але, як і раніше, потребує капітального оновлення транспорту, що, як Тегеран сподівається, сприятиме туризму.

Крім цього, в країні наразі функціонують лише дев'ять з 67 аеропортів. Іран планує витратити на їх модернізацію $250 млн. 

Нагадаємо, президент Ірану Хассан Рухані наступного тижня відвідає Італію та Францію під час свого першого візиту до Європи після скасування санкцій проти його країни. Рухані відвідає Італію 25-26 січня, а 27 січня прибуде в Париж.