Глава бундесверу не виключає місію в Лівії

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн бачить серйозну небезпеку у формуванні "осі терору" в Африці і готова відправити туди німецьких солдатів, щоб не допустити такого розвитку подій.

Про це вона заявила в інтерв'ю таблоїду Bild.

"Екстремісти ІДІЛ в Лівії шукають зв'язків з організацією ісламізму "Боко Харам" в Центральній Африці. Якщо це їм вдасться, то утворюється "вісь терору" яка може дестабілізувати інші частину Африки", - сказала міністр.

Такого "вибухонебезпечного розвитку ситуації", який загрожує новою хвилею біженців, допустити не можна, підкреслила політик.

"Німеччина не повинна ухилятися від відповідальності внести там свій вклад", - сказала вона у відповідь на питання про можливість направлення до Лівії контингенту німецьких солдатів, уточнивши, що для цього перш за все потрібне звернення уряду національної єдності до міжнародного співтовариства.

Завданням військових, у разі схвалення такої місії, буде стабілізація Лівії, допомога місцевому уряду після його формування в наведенні ладу і встановленні законності в країні.

Нині, як повідомляє Укрінформ, в Африці солдати бундесверу виконують місію в Малі, яка буде збільшена найближчим часом з 150 до 650 бійців.