У Німеччині в біженців зніматимуть "пальчики"

Німецький бундестаг ухвалив закон, згідно з яким ті, хто хоче отримати статус біженця, мають спочатку отримати спеціальне посвідчення із детальною персональною інформацією.

Про це повідомляє сайт німецького парламенту.

"Шукачі притулку отримуватимуть у майбутньому захищений від підробки документ із фотографією, що підтверджує прибуття", - йдеться у повідомленні про результати голосування, яке відбулося в четвер.

Документ видаватиметься при першому контакті біженця з німецькою владою. У ньому буде детальна інформація про власника - ім'я, дата, місце народження, громадянство, стать, зріст, колір очей, відомості про медичні огляди і щеплення, освіта, професія і віросповідання, а також - відбитки пальців і фотографія. Крім того, вказано в ньому буде і те, де біженець має проживати.

Всі дані зберігатимуться у спеціально створеній центральній базі даних, доступ до якої матимуть усі "зацікавлені відомства".

Тим, хто вже перебуває в країні, його почнуть видавати з кінця лютого поточного року (закон ще має затвердити бундесрат  - це очікується до кінця січня). За посвідченням біженці зможуть отримувати соціальну допомогу. Заяви від біженців про надання політичного притулку прийматимуть лише за наявності цього документа.