У Штатах Обаму розкритикували через "ІДІЛ"

Представник Республіканської партії у нижній палаті Конгресу США від штату Нью-Йорк конгресмен Пітер Кінг розкритикував дії адміністрації Обами щодо ударів по "ІДІЛ" в Сирії та Іраку, які недостатньо впливають на сили терористів. 

Про це він заявив під час прямого включення на одному з центральних телеканалів США Fox News

Конгресмен, зокрема, прокоментував останнє звернення лідера "ІДІЛ" Абу Бакру Аль-Багдаді, що ні удари Росії, ані удари США та коаліції не завдали значних втрат його терористичній організації.

"Для мене не стала несподіванкою така заява Аль-Багдаді. Ми спричинили деякий вплив, але, на жаль, у цілому, очевидно, він має рацію. За 15-16 місяців авіаударів з боку США їхній вплив був мінімальним, враховуючи те, скільки часу це вже триває", - переконаний Кінг.

Що ж стосується ударів Росії, продовжив конгресмен, то вони зосереджуються проти сирійської опозиції, яка бореться з "ІДІЛ".

"Отже, я вважаю, що "Ісламська держава" стала сильнішою, ніж 16 місяців тому. Вони, звичайно, мають контроль над великими територіями – не тільки в Іраку та Сирії, який є дуже значущим, але вони також роблять великі набіги на територію Афганістану", - зауважив конгресмен.

Крім того, за його словами, за останні кілька місяців "стали очевидними наміри терористичних угруповань "Ісламської держави" здійснити атаки на території США.