Міжнародна коаліція за добу нанесла 33 удари по ІДІЛ

Міжнародна коаліція за добу нанесла 33 удари по ІДІЛ

Укрінформ
Міжнародна військова коаліція в Сирії та Іраку, яка проводить операції проти терористичної організації "Ісламська держава", за минулу добу нанесла 33 авіаудари.

Про це заявив у неділю Пентагон із посиланням на офіційні зведення Багатонаціональних об'єднаних сил, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"США та військові сили Міжнародної коаліції продовжили наносити удари по терористах ІДІЛ на території Сирії та Іраку", - йдеться в документі, поширеному оборонним відомством США.

Зокрема, повідомляється, що на території Сирії було здійснено п'ять авіаударів в районах двох населених пунктів – Манбідж та Ракка. У результаті знищені три тактичних групи ІДІЛ, кілька автотранспортних засобів, п'ять одиниць інженерної техніки, а також нанесені удари по живій силі терористичних угруповань.

На території Іраку нанесено 28 ударів в районах семи населених пунктів з використанням багатоцільових винищувачів, бомбардувальників, БПЛА "у координації з національним урядом Іраку". Повідомляється про десятки уражених бойових позицій, тактичних груп терористів, вогневих точок, автотранспортної та спеціальної техніки, а також інфраструктури, яку використовували бойовики у своїх цілях.

Удари проводилися під егідою операції "Inherent Resolve", яка має на меті ліквідацію терористичних угруповань ІДІЛ та загроз, що вони представляють для Іраку, Сирії, регіону, а також широкої міжнародної спільноти.

"Знищення цілей ІДІЛ у Сирії та Іраку додатково обмежує здатність терористичних угруповань планувати та проводити терористичні операції", - зауважується в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-