Саудівська Аравія створить ісламську коаліції проти тероризму

Влада Саудівської Аравії оголосила про створення військової коаліції ісламських держав для протидії тероризму

Про це повідомляє телеканал "Аль-Арабія".

«До складу військової коаліції увійдуть 34 держави, а керуватися вона буде з оперативного штабу в саудівській столиці Ер-Ріяді. Також штаб займеться координацією дій з міжнародними інституціями та іншими державами», - йдеться у повідомленні.

Вже відомо, що до коаліція складатиметься з Йорданії, Єгипту, Туреччини, Тунісу, Катару, ОАЕ, Малайзії і Пакистану. Також згадуються Палестина (як незалежна держава), Сомалі, Нігерія, Марокко і Ємен.

Які саме кроки планує вжити коаліція для боротьби з міжнародним тероризмом, в заяві не уточнюється, однак наголошується на необхідністі захистити мусульманські країни від "зла терористичних груп і організацій", під якою б назвою вони не виступали.

Нагадаємо: на початку року влада Саудівської Аравії вже сформувала арабську коаліцію для протидії єменським повстанцям-хуситам, які захопили столицю Сану і великі території в країні.

Коаліція веде повітряну операцію проти повстанців, завдяки якій в країну зміг повернутися президент-втікач Абд Раббо Мансур Хаді, проте хусити продовжують утримувати Сану. В грудні сторони конфлікту домовилися про тижневе перемир'я.