Мінфін США розповів, звідки

Мінфін США розповів, звідки "Ісламська держава" отримує фінансування

Укрінформ
Тільки продаж нафти на чорному ринку, розграбування банківських активів та побори з місцевого населення принесли ІДІЛ останнім часом близько $1,5 млрд доларів.

Про це заявив у четвер у Лондоні заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Адам Шубін (Adam Szubin), передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ісламська держава отримала понад $500 млн від продажу нафти на чорному ринку. Вона розкрала збереження в банках, захоплених в Іраку і Сирії на суму від $500 млн і $1 млрд. Крім того, вона витягнула багато мільйонів з населення на підконтрольних територіях, часто застосовуючи жорстокі заходи", - заявив американський представник.

За його словами, "Ісламська держава" являє собою складну фінансову ціль. "На відміну від багатьох інших терористичних угруповань, ІДІЛ отримує відносно невелику частку свого фінансування від донорів за кордоном. Швидше за все, ІДІЛ має надходження від господарської діяльності на підконтрольній їй території, і це ускладнює процес обмеження фінансування", - зазначив Шубін.

Тим не менше, продовжив представник американського мінфіну, США "працюють у тісній взаємодії з урядом Іраку, щоб позбавити десятки філій банків на окупованих територіях доступу до іракських і міжнародних фінансових систем". При цьому виявляються та локалізуються ключові фінансові посередники ІДІЛ.

Крім того, за його словами, зусиллями коаліції зараз проводиться військова кампанія "Tidal Wave 2", яка наносить точкові удари по ключових енергетичних активах "Ісламської держави", нафтосховищах, переробних заводах та цистернах.

Зменшення фінансової стійкості ІДІЛ має вирішальне значення для ослаблення організації, підкреслив Шубін. США, ЄС і союзники "продовжуватимуть працювати разом на цьому напрямі". Це займе час та вимагатиме послідовних зусиль, і хоча ІДІЛ є спритним та рішучим противником, міжнародні зусилля принесуть перемогу, наголосив представник Міністерства фінансів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-