Меркель виключила співпрацю з військами Асада у боротьбі з ІДІЛ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виключила можливість співпраці з урядовими сирійськими військами у боротьбі проти "Ісламської держави".

Про це повідомляє DW.

"Міжнародний альянс проти ІД не включає (сирійського президента Башара) Асада та його війська", - заявила вона газетам Badische Neueste Nachrichten та Augsburger Allgemeine, які вийшли друком 12 грудня.

За словами Меркель, Асад скидає "як і раніше бочкові бомби на свій власний народ".

"У нього як очільника держави немає майбутнього", - наголосила канцлер, водночас зазначивши, що для політичного вирішення конфлікту всі групи в Сирії повинні говорити одна з одною.

Щодо участі Німеччини в боротьбі проти ІД Меркель заявила, що Берлін не міг передбачити, наскільки брутальними та нелюдськими ставатимуть терористи. Меркель додала, що "Ісламська держава" є прямою загрозою для всієї Європи.

Раніше Німеччина для боротьби з ІДІД направила до турецької бази Інджирлік два розвідувальні літаки Tornado, а також близько 60 солдатів. В оприлюдненому у суботу щотижневому відеозверненні Меркель високо оцінила місію німецьких військових за кордоном. За її словами, солдати захищають "нашу безпеку за межами Німеччини".