В Іраку теж переконані, що Туреччина купує нафту в ІДІЛ

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль Абаді заявив, що більша частина нафти, яка видобувається на контрольованій бойовиків Ісламського держави території, контрабандним шляхом доставляється в Туреччину.

Про це пише Reuters.

"Необхідно зупинити контрабанду нафти, більшу частину якої терористи ІД постачає в Туреччину", − заявив аль Абаді під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером.

Анкара заперечує всі звинувачення в причетності до закупівель нафти у бойовиків і підкреслює, що досягла великого прогресу в справі боротьби з контрабандою на кордоні з Іраком і Сирією.

Нагадаємо: конфлікт між Іраком і Туреччиною почався, коли турецькі ЗМІ повідомили, що в район в Іраку до табіру Башика в 30 км на північ від Мосула прибули 150 турецьких солдатів, бронемашини та артилерія.

У відповідь на невдоволення Багдада через того, що контингент, введений в країну, не був заздалегідь погоджений з центральним керівництвом, Туреччина заявила, що присутність солдатів пов'язано з тренуванням добровольців, які борються з терористами ІДІЛ.

Пізніше глава турецького зовнішньополітичного відомства Мевлюта Чавушоглу заявив, що Анкара не збирається відводити свої війська, які розташовані неподалік від іракського міста Мосул.