Молдова продовжить курс на ЄС після подолання політичної кризи

Зобов'язання Молдови щодо реалізації принципів Рамкової конвенції ООН про зміну клімату прописані в Угоді про асоціацію з Євросоюзом, імплементація якої буде продовжена після подолання політичної кризи в країні.

Про це заявив президент Молдови Ніколає Тімофті у своєму виступі на кліматичній конференції ООН в Парижі, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ з посиланням на президентську прес-службу.

«Наша країна просуває принципи довгострокового розвитку і активно сприяє досягненню цілей Рамкової конвенції про зміну клімату. У молдавського уряду є конкретні зобов'язання щодо скорочення викидів парникових газів. Ми плануємо до 2020 року знизити споживання енергії на 20%, а понад 20% енергії буде вироблятися за рахунок поновлюваних джерел», - підкреслив він.

За словами Тімофті, всі ці зобов'язання Молдови прописані в Угоді про асоціацію з Євросоюзом, імплементація якої буде продовжена після подолання політичної кризи в країні.

Нагадаємо: політична криза в Молдові вибухнув після відставки уряду під керівництвом Валеріу Стрельця і розпаду правлячого Альянсу за європейську інтеграцію.