Канаду закликають продовжити авіаудари по ІДІЛ

Рішення Джастіна Трюдо про припинення участі канадських ВПС у бойовій повітряній місії міжнародної коаліції проти ІДІЛ є помилковим.

Таку думку в ефірі каналу СВС висловив колишній прем’єр-міністр провінції Британська Колумбія Ужал Досанж.

«Я ненавиджу війну, але ІДІЛ ненавиджу більше. Що ми кажемо людям у світі, припиняючи бомбардування? Що Канада хоче уникнути участі у війні, аби принести мир? Якщо ми формуємо таке повідомлення, то воно помилкове», - сказав Досанж.

На його переконання, збільшення тренувальної місії не має автоматично означати припинення бомбардувань.

«Можна одночасно і тренувати і надсилати бойові літаки, ці дві дії не є взаємовиключними. Канадці добре обладнані для проведення бомбардувань, вони також можуть гарно проводити навчання на землі. Ніхто не забороняє нам робити це», - зазначив колишній провінційний прем’єр-міністр.

Він додав, що один із головних союзників Канади – США також проводить тренування паралельно із бомбардуванням.

«Канадці – миролюбний народ, але вони також розуміють необхідність зробити внесок у перемогу. Ми можемо продовжувати навчати людей та здійснювати бойові вильоти разом із нашими союзниками», - наголосив Досанж.

За його словами, таким чином Канада зможе продемонструвати свою солідарність із Францією після страшних терактів у Парижі.

«Що означає стояти разом із Францією? Якщо авіаудари – це неправильно, то чому Франція почала бомбардувати більше, ніж раніше? Чому США здійснюють авіанальоти? Якщо військове тренування – це правильно та доречно, то чому не доречно стояти пліч-о-пліч із нашими союзниками у війні?», - запитав колишній провінційний прем’єр-міністр.

Нагадаємо: лідер Ліберальної партії та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час передвиборчої кампанії виступав за відкликання бойової авіації канадських ВПС із Сирії та Іраку та фокусування на тренуванні місцевих сил.