Теракти в Парижі не змінять рішення Канади припинити авіаудари по ІДІЛ - МЗС

Теракти в Парижі не змінять рішення Канади припинити авіаудари по ІДІЛ - МЗС

Укрінформ
Відповідь Канади на терористичні акти у Парижі буде «сповнена рішучості», водночас рішення щодо припинення участі у бомбардуваннях позицій бойовиків ІДІЛ у Сирії та Іраку не зміниться.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телеканалу СВС повідомив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

«Наша реакція одночасно виражає глибокий сум та сповнена абсолютної рішучості щодо боротьби із тим, що президент Франції правильно назвав військовим актом», - сказав Діон.

Водночас, терористичні напади у Парижі, відповідальність за які взяла на себе ІДІЛ, не вплинуть на рішення Канади щодо припинення участі у бомбардуваннях позицій бойовиків на території Сирії та Іраку. «На нашу думку, Канада може бути кориснішою коаліції, якщо перемістить свої зусилля на тренування та різноманітну підтримку місцевих сил і поліції, а також на гуманітарну допомогу», - зазначив міністр закордонних справ.

Він наголосив, що Оттава не має наміру повністю виходити із очолюваної США міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ. «Нашою метою є стати сильнішим членом коаліції. Ми не виходимо із неї, а навпаки, стаємо ефективнішими», - пояснив Діон.

Як відомо, під час передвиборчої кампанії нинішній прем’єр-міністр Джастін Трюдо пообіцяв у випадку перемогу припинити участь ВПС Канади у бомбардуванні позицій терористів у Сирії та Іраку, натомість зосередивши зусилля на тренуванні місцевих сил та наданні гуманітарної допомоги населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-