Україна закликала ООН встановити покарання за агресивну пропаганду

Агресивна пропаганда, яка використовується сьогодні окремими державами для підживлення нових типів "гібридних війн", має бути припинена.

А її ініціатори притягнуті до відповідальності на міжнародному рівні

З таким закликом виступив у середу під час засідання Четвертого Комітету ООН представник від України Єгор Пивоваров, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Моя делегація хотіла би закликати країни-члени приступити до розробки міжнародного документа щодо протидії пропаганді, щоб захистити наші суспільства від інформаційних війн на державному рівні, а також інших кампаній, спрямованих на задоволення геополітичних апетитів деяких нездорових лідерів", - наголосив український представник.

Він навмисно не став прямо назвати державу, про яку йдеться, підкресливши, що всі в залі й так розуміють. "Ця країна винайшла новий тип війни – так звану гібридну війну", де підконтрольні державі телеканали, газети й тисячі найманих інтернет-ботів, на кшталт озброєних підрозділів без розпізнавальних знаків, становлять серйозну загрозу тому, про що ми говоримо, і що захищаємо тут, в ООН", - зауважив дипломат.

Крім того, продовжив він, "цій країні вдалося створити великий географічний паноптикум на своїй території, який вона намагається розширити за рахунок прилеглих країн".

У цьому зв'язку Пивоваров наголосив, що "ООН має стати форпостом міжнародної інформаційної безпеки: Організація повинна визначити, назвати та покарати тих, хто намагається реінкарнувати мертвий дух холодної війни".

Як зазначив дипломат, Україна твердо переконана, що відповідні органи ООН "мають належним чином і швидко реагувати на всі спроби фальсифікації інформації та її використання як інструмента спланованого розпалювання регіональних конфліктів". В іншому випадку, за його словами, перед світом "постануть нові виклики збільшення нестабільності і трагедій".

На завершення представник України виловив вдячність всім незалежним та неупередженим міжнародним журналістам, які дають змогу відрізнити, де правда, а де брехня, створена пропагандою окремих країн.