єВідновлення: на Київщині за рік подали майже 21 тисячу заявок

У Київській області в рамках урядової програми «єВідновлення» за рік подана майже 21 тисяча заявок на відбудову пошкоджених та зруйнованих об’єктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

За словами першого заступника голови обладміністрації Миколи Бойка, процес відновлення об’єктів, що були пошкоджені у пристоличному регіоні внаслідок російської військової агресії, триває беперервно. У Київській області вже відновили понад 17,5 тис. об’єктів. Це школи, дитсадки, лікарні, об’єкти критичної інфраструктури та житло.

Відновлення здійснюється коштом обласного та місцевих бюджетів, урядових програм, за сприяння міжнародних партнерів та фондів. Зокрема активно триває процес відновлення пошкодженого за урядовою програмою «єВідновлення», яка розпочала роботу 10 травня минулого року.

За словами Бойка, в рамках першого етапу — надання грошової компенсації на проведення поточних і капітальних ремонтів — вже прийнято майже 11 300 позитивних рішень на загальну суму понад 1 млрд 415 млн грн. Також активно триває робота з опрацювання заявок про надання сертифікатів на купівлю житла.

Читайте також: Подати заяви до міжнародного Реєстру збитків тепер можна на вебпорталі «Дія»

«Вже маємо погоджених 1 769 заявок на суму майже 5,7 млрд грн. Третій етап — надання грошової компенсації на будівництво нового житла замість зруйнованого. В рамках цього етапу вже схвалено 460 заявок на загальну суму понад 1 млрд 379 млн грн», - зазначив заступник голови обладміністрації.

Він також наголосив, що за якістю відбудови активно слідкує незалежний технагляд. Аби будівельники вчасно виконували заплановані роботи, представники КОВА здійснюють виїзні перевірки на всі об’єкти, що відбудовуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та UNITED24.

Читайте також: Уряд виділив понад ₴428 мільйонів на продовження програми єВідновлення

Як повідомляв Укрінформ, у Тарасівці Київської області відкрили третю чергу «Містечка Хансена» для внутрішньо переміщених осіб, які втратили житло через збройну агресію Росії.