На Донеччині для відновлення трьох гідроспоруд, пошкоджених через війну, потрібно ₴3,8 мільярда

У Донецькій області для відновлення трьох гідротехнічних споруд, пошкоджених та зруйнованих через повномасштабну війну, потрібно 3,8 млрд грн.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Що стосується об'єктів водо- та теплопостачання, то на сьогодні у нас зруйновано, пошкоджено 43 об'єкти водопостачання та 46 об'єктів водовідведення, це разом 89 об'єктів, і також ще три гідротехнічні споруди… Приблизна сума на відновлення тільки гідротехнічних споруд складає 3,8 млрд грн», - сказала Гусєва.

Вона також додала, що крім того, російськими військами в регіоні зруйновано та пошкоджено 126 котелень та 19 км теплових мереж.

Збитки цього, зазначила Гусєва, змогли порахувати тільки там, де було можливо, де був доступ у спеціалізованих організацій.

«Це не остаточна сума, а приблизна, яка порахована по зруйнованим і пошкодженим 58 об'єктам водопостачання та водовідведення. Також по 60 об'єктам теплопостачання. Це приблизна сума… Тобто тільки для відновлення цих об'єктів потрібна приблизна сума, яка складає 423 млн грн», - констатувала чиновниця.

Вона підкреслила, що по решті об'єктів на сьогодні порахувати нічого ще неможливо, бо там йдуть активні бойові дії, і тому виїхати туди комісія не може.

Читайте також: Жителі Донеччини подали понад 7,8 тисячі заявок на отримання держдопомоги для відновлення житла

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

У Донецькій області через повномасштабну війну, постійні ворожі обстріли газових мереж та газорозподільчих станцій збитки у цій галузі становлять вже 1,6 млрд грн.