Шмигаль і прем'єр Ірландії обговорили конфіскацію російських активів

Прем'єр-міністри України та Ірландії Денис Шмигаль і Саймон Гарріс обговорили конфіскацію російських активів.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

«Працюємо з усіма стейкхолдерами, щоб знайти ефективні правові механізми. Маємо спільну мету – змусити агресора заплатити», – заявив він.

Шмигаль привітав колегу із недавнім призначенням на посаду та запропонував продовжити активний діалог між Україною й Ірландією.

Сторони обговорили також ситуацію на полі бою і ракетні атаки російських військ проти цивільного населення та критичної інфраструктури. Шмигаль наголосив, що Україна потребує більше засобів протиповітряної оборони, щоб захистити людей, а також більше артилерії, щоб посилити своїх військових.

Читайте також: Міненерго закликає партнерів до більш різкої реакції на обстріли українських енергоб’єктів

Він подякував Ірландії за підтримку інтеграції України в НАТО та Європейський Союз. «Розраховуємо на солідарність Ірландії, аби розпочати процес перемовин про вступ до Євросоюзу до кінця червня», – підкреслив прем'єр.

Також глава уряду висловив вдячність Ірландії за допомогу в гуманітарному розмінуванні та запропонував розвивати спільне виробництво розмінувальної техніки.

За словами Шмигаля, він отримав запевнення, що Ірландія підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня парламент Ірландії проголосував за призначення лідера партії Fine Gael Саймона Гарріса наступним прем'єр-міністром країни.

 Фото: Шмигаль, Телеграм