Комісар ООН відвідав Ірпінь, де відновлюють 70 зруйнованих росіянами будинків

Фото, відео

В Ірпені Київської області біля житлового комплексу “Ірпінські Липки” триває комплексне відновлення 70 приватних будинків, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, сьогодні, 23 січня, комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді та начальник Київської ОВА Руслан Кравченко відвідали Ірпінь, щоб оцінити результати проєкту.

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) надало будівельні матеріали для ремонту або реконструкції 70 приватних будинків на перетині вулиці Багірова та Гостомельського шосе. З початком бойових дій в Ірпені без житла залишились понад 300 жителів вулиці.

Війна триває. Ми маємо про це пам'ятати. Гуманітарні організації, як УВКБ ООН, мають продовжувати підтримку уряду України, місцевої влади і просто всіх українців, які зараз знаходяться у процесі відбудови свого житла, і допомагати їм з цим”, - сказав Гранді.

Голова Київської ОВА зауважив, що більша частина людей уже повертається у будинки. За його словами, капітальний ремонт зроблений у 31 приватному будинку, інші будинки відбудовуються з нуля.

Читайте також: В Ірпені завершують відновлення 15-квартирного будинку

“Процес триває. До кінця другого кварталу 2024 року ми плануємо повністю закінчити цей проєкт і переходити до відбудови інших районів та мікрорайонів”, - підкреслив Кравченко.

Очільник Київської ОВА подякував міжнародним партнерам, які долучилися до реалізації цього проєкту.

У Ірпені відновлюють 70 зруйнованих внаслідок агресії РФ приватних будинків / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

“Ця локація - приклад комплексного відновлення із залученням всіх міжнародних партнерів. У цьому мікрорайоні також залучені кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, Міжнародної організації з міграції, United24 тощо. Ми отримали від некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF) вікна на суму 1 млн дол для встановлення на об’єктах. УВКБ ООН долучилися до придбання будівельних матеріалів на суму 2,5 млн дол.", - розповів Кравченко.

Читайте також: Комісар ООН у справах біженців відвідав Харків

Як повідомлялося, Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) разом із партнерами завершило ремонт понад 27 500 будинків по всій країні. Зокрема, у Харкові, Миколаєві, Києві, Чернігові та Сумах.