На Чернігівщині розпочали капітальний ремонт лівого проїзду на мосту через Десну

У Чернігівській області почали відбудову лівого проїзду вцілілої частини мосту через Десну.

Про це повідомляє служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Це один із найбільших у Чернігівській області мостів. Його довжина майже 600 метрів, має чотири смуги руху.

"Міст був підірваний під час бойових дій на території Чернігівської області у лютому 2022 року. 200 метрів прогонової будови були зруйновані повністю. Будівельники проводять демонтаж старих конструкцій, фрезерування дорожнього покриття, розбиратимуть монолітні бетонні конструкції старих плит прогонової будови", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у службі відновлення та розвитку інфраструктури, понад рік вантажівки їхали в бік Чернігова в об’їзд вузькою дорогою шириною шість метрів на дві смуги руху. Аби доїхати від Києва до Чернігова, потрібно було вдвічі більше часу через стан дороги та щільний потік транспорту.

Читайте також: Відбудова на Київщині: у Макарові відновлюють ще одну багатоповерхівку

У липні 2023 року мостовики повністю завершили відновлення зруйнованої частини мосту і пустили рух транспорту по одному з проїздів мосту. Далі розпочали капітальний ремонт вцілілої частини мосту, яка мала сліди потрапляння снарядів. Зараз повністю завершили роботи на правому проїзді мосту і пустили по ньому рух транспорту.

У 2024 році мостовики планують повноцінно забезпечити проїзд усіма чотирма смугами руху.

Як повідомляв Укрінформ, будівельники розпочали капітальний ремонт дитсадка «Лісова казка» на Чернігівщині, який постраждав від удару російських ракет.