На деокупованій території Харківщини електропостачання відновили на 93%

У деокупованих населених пунктах Харківської області вже відновили постачання електроенергії для 93% споживачів, газу - для 79%.

Про це повідомляє Харківська ОВА, передає Укрінформ.

«За весь період деокупації енергетики вже відновили електропостачання більш як 210 500 абонентам, що становить 93%. Без світла залишається близько 17 тисяч абонентів у населених пунктах, які найбільше постраждали від обстрілів або через які зараз проходить лінія фронту», - зазначив начальник ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, непроста ситуація в Куп’янській та Дергачівській територіальних громадах, які майже щодня потерпають від обстрілів. Коли дозволяє безпекова ситуація, енергетики та газовики виїжджають на місця аварій.

Читайте також: Екскаватори, самоскиди та сміттєвози: на Харківщині закупили спецтехніку для комунальників

Окрім того, на деокупованій території Харківщини вдалося поновити подачу газу для 79% абонентів, а це майже 72 тис. жителів. Ще близько 20 тис. родин поки без газу. Найскладніша ситуація - у Дворічанській і Вовчанській громадах.

Як повідомляв Укрінформ, у селах Донецьке та Сніжківка Оскільської громади Харківської області повністю відновили електропостачання, якого не було там від початку вторгнення РФ.