Американська компанія Miyamoto International надаватиме Агентству відновлення експертну допомогу

Американська інжинірингова компанія Miyamoto International надаватиме Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України експертну допомогу, зокрема - технічний нагляд та інженерні консультації для найбільш складних та соціально важливих проєктів.

Відповідний Меморандум про співпрацю підписали голова Агентства відновлення Мустафа Найєм та керівник Miyamoto International Кіт Міамото, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.

«Ми багато уваги приділяємо міжнародній експертизі наших проєктів. Це важливо для прозорого, відкритого і, що важливо, якісного відновлення. Співпраця з Miyamoto International – це цінний досвід для Агентства відновлення», – сказав Найєм.

Сторони також обговорили питання фінансування для технічного аудиту та додаткові ресурси для цього.

Читайте також: Більшість українців готові фінансово підтримати конкретні ініціативи з повоєнного відновлення

Компанія Miyamoto International спеціалізується на відновленні країн, що постраждали від стихійних лих та катастроф. Її головний профіль – інжиніринг. Фахівці оцінюють руйнування та обсяг робіт, плани для будівельних робіт та дають експертизу для відновлення.

Як повідомлялось, Miyamoto International 20 років займається відновленням зруйнованого житла. Зараз вона має офіційні представництва у 25 країнах світу. В Україні компанія розпочала роботу ще у вересні 2022-го, наразі працює над відбудовою тисяч будівель у семи областях: Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Київській, Дніпропетровській.

Кіт Міамото особисто бере участь у відбудові України, виділяючи кошти зі свого фонду гуманітарної допомоги Miyamoto Relief. Фонд спрямував 3 млн грн на будівельні роботи й матеріали. Завдяки коштам від Miyamoto Relief вже відновлено дитячий садочок і житловий будинок у Бородянці.