На Київщині 42 родини отримали квартири в рамках програми «Нова оселя»

У Київській області 42 родини отримали нові квартири в рамках реалізації обласної програми "Нова оселя".

Про це в Телеграмі повідомляє обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Як заявив на брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури КОВА Ярослав Янович, програмою "Нова оселя", прийнятою в червні минулого року на 2022-2023 роки, передбачено забезпечити новим житлом жителів Київської області, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабної агресії РФ.

Читайте також: В Ірпені за програмою єВідновлення вже виплатили майже ₴89 мільйонів компенсації

На сьогодні в рамках цієї програми нові квартири вже отримали 42 сім’ї з Київщини. Ключі від 31 квартири вручили на початку року, ще 11 – у серпні.

Це багатодітні сім’ї та сім’ї з дітьми й вагітними жінками, родини, що мають чоловіків, які перебувають у лавах Збройних сил України або російському полоні, сім’ї, які втратили родичів через вторгнення Російської Федерації в Україну.

Читайте також: Світовий банк виділив Україні $232 мільйони на екстрені ремонти житла

"Їхнє житло неможливо відновити шляхом поточного, капітального ремонту чи реконструкції, або ж це є економічно недоцільним", - підкреслили в КОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині російські загарбники знищили понад 27 тисяч об’єктів. Повністю або частково із забезпеченням життєдіяльності на сьогодні відновлені понад 12 тисяч.