У центрі Запоріжжя відновлять зруйнований внаслідок ракетного удару будинок

У кінці травня у Запоріжжі розпочнеться відновлення будинку, який було частково зруйновано внаслідок ворожого ракетного удару.

Про це в Телеграмі повідомляє в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв, передає Укрінформ.

"За ініціативи Президента, за сприяння Запорізької обласної військової адміністрації та у партнерстві з Групою Компаній «Метінвест» і ПАТ «Запоріжсталь», які надали транш на перший етап робіт у розмірі 50 мільйонів гривень, з 29 травня розпочнемо відновлювальні роботи у будинку на проспекті Соборному, 151", - йдеться в дописі.

У мерії додали, що місто затвердило Програму відбудови житлового фонду, в рамках якої виділено кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації та спрямовано понад 98 мільйонів на перший етап робіт по відновленню чотирьох зруйнованих будинків. З них 25 мільйонів – на відбудову саме багатоповерхівки по проспекту Соборному, 151. Будинок є пам'яткою архітектури.

Читайте також: У селищі неподалік Запоріжжя залишилося менше тисячі мешканців

Загалом з початку війни російські ракети частково зруйнували в Запоріжжі 11 багатоповерхівок.

Раніше повідомлялось, що будинок на проспекті Соборному у Запоріжжі було зруйновано 6 жовтня 2022 року. В той же день було влучання ще в один багатоповерховий будинок неподалік. Всього загинуло 20 людей, ще 14 - отримали поранення.

Фото: Телеграм Анатолія Куртєва