У селищі неподалік Запоріжжя залишилося менше тисячі мешканців

У селищі неподалік Запоріжжя залишилося менше тисячі мешканців

Фото
Укрінформ
Унаслідок ворожих обстрілів в громаді неподалік Запоріжжя за тиждень поранено 9 людей. Із зруйнованих будинків евакуюють людей, залишилось менше тисячі мешканців.

Як відбувається евакуація, бачили журналісти Укрінформу.

"За сім днів в Степногірській громаді 9 травмованих осіб, і одна з них загинула. Останнім часом часто і сильно обстрілюють", - розповідає поліцейський офіцер громади Андрій Хоменко.

Сьогодні зранку йому зателефонувала жінка та повідомила, що вони з чоловіком готові виїхати до Запоріжжя.

"Кілька днів тому був обстріл. Снаряди на подвір'ї впали, вибито вікно, зруйновано сарай, в будинку побито фасад. Жінка була на кухні, чоловік - на городі. Жінку дивом не зачепило, від кухні мало що залишилось. Тільки по розбитому посуду можна зрозуміти, що то кухня. Вони погодились на евакуацію. Ми допомагаємо їм", - говорить правоохоронець.

Евакуація людей зі зруйнованих будинків селища Степногірськ / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

66-річні Тамара та Сергій зібрали документи, речі та вцілілий телевізор. Чоловік показав зруйнований вщент сарай, у дворі - вирва від снаряду.

Читайте також: Ворог за добу 80 разів обстріляв Запорізьку область: є поранений

Людей вивезли до Запоріжжя, де вони будуть тимчасово мешкати. Люди отримуватимуть безкоштовне триразове харчування. Повернутись додому вони зможуть у будь-який час.

Загалом у Степногірську залишається трохи більше 800 мешканців (в тому числі й близько 18 дітей), у той час як до повномаштабного вторгнення було близько 4500. Ворог обстрілює селище з усіх видів озброєння, застосовує артилерію та авіацію. В місті немає води та газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-