Агентство відновлення і корпорація CDF розпочинають проєкт для поліпшення логістики в Україні

Агентство відновлення та корпорація The Conflict and Development Foundation (CDF) підписали меморандум про початок проєкту «Модульний міст», спрямований на покращення логістики пріоритетними дорогами України.

Про це повідомляє пресслужба відомства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Цей проєкт — потужна підтримка невідкладного відновлення транспортної інфраструктури України американськими партнерами. Модульні конструкції надзвичайно варіативні, придатні для багаторазового використання та легко збираються. Наприклад, щоб змонтувати 1 переправу, достатньо команди з 5-10 осіб. Так само просто конструкцію можна демонтувати і перевлаштувати на іншій локації», - зазначив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Читайте також: Кабмін спрямував залишки коштів ЄІБ на відновлення обʼєктів будівництва та інфраструктури

У межах проєкту CDF профінансує постачання 9 модульних мостів. Корпорація придбає необхідне мостове обладнання у компанії Acrow Corporation, яка спеціалізується на виробництві модульних і тимчасових мостів для будівництва та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Вони будуть встановлені на місці зруйнованих мостів і допоможуть налагодити логістику пріоритетними дорогами у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях.

CDF також профінансує навчання українських фахівців особливостям монтажу мостів від компанії-виробника. Інструктори Acrow мають досвід роботи зі спорудження мостів в Афганістані.

Читайте також: У прифронтових регіонах за підтримки уряду Франції будуть розгорнуті модульні лікарні

Як повідомлялось, транспортна інфраструктура є пріоритетом Агентства відновлення під час війни разом з критичною, соціальною інфраструктурою та житлом. На сьогодні Агентство забезпечило функціонування 85 тимчасових переправ на дорогах, ще 3 у роботі.