Мер Маріуполя презентував у США план відродження міста

Відео

У США Маріупольський міський голова Вадим Бойченко презентували план відродження міста «Mariupol Reborn».

Про це у Телеграміповідомляє Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Мер Маріуполя Вадим Бойченко за запрошенням американської сторони виступив у Вашингтоні на Meridian Diplomacy Forum. Він присвячений українським муніципалітетам, які працюють над відновленням постраждалих міст від війни. Вадим Бойченко представив масштабний План відродження міста – Mariupol Reborn», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що цей план відродження приморського міста розробляють до деокупації, щоб одразу після звільнення Маріуполя розпочати відновлення. До розробки цього плану вже долучилися світові архітектори, урбаністи та експерти.

У своєму виступі Бойченко підкреслив, що Маріуполь став символ цієї руйнівної війни.

«Ми не зможемо змінити цей факт в його історії, але можемо побудувати для нього нове майбутнє. Вже зараз разом з міжнародною спільнотою та партнерами ми починаємо писати нову главу в історії міста - «Mariupol Reborn». Це частина великого плану відбудови України, про який каже Президент України Володимир Зеленський. Сподіваємося на підтримку США та американського народу. Маріуполь має стати символом перемоги демократії та свободи», - підкреслив він.

Читайте також: У Маріуполі після дощу затопило квартири і дороги, прорвало каналізацію

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

російське вторгнення завдало Маріуполю, за попередньою оцінкою, пошкоджень та руйнувань на 14 млрд доларів.