Україна та Швейцарія спільно працюватимуть над регіональним розвитком та відновленням

Україна та Швейцарія спільно впроваджуватимуть проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD). Його мета – налагодження ефективної співпраці центральної та місцевої влад, бізнесу та громадськості в питаннях відновлення України та регіонального розвитку.

Відповідний меморандум підписали Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і Швейцарська агенція з розвитку співробітництва, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу українського міністерства у Фейсбуці.

«Використання потенціалу та експертних потужностей Агенцій регіонального розвитку є однією із базових умов в цьому контексті. Агенції є інклюзивною платформою, де всі сторони можуть спільно працювати над розробкою планів відновлення, оновленням регіональних стратегій розвитку тощо», - зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Згідно з меморандумом, центральна влада, органи місцевого самоврядування співпрацюватимуть з бізнесом в питанні надання якісних послуг у критичних для населення напрямках: водопостачання, водовідведення та управління відходами.

Читайте також: Проєкт з відбудови України відкриває безліч можливостей для бізнесу – Шмигаль

Документ також передбачає створення спільної наглядової ради, яка проводитиме моніторинг реалізації проєкту. Це сприятиме прозорості та підзвітності використання коштів, спрямованих на впровадження ініціативи.

Як повідомлялось, Агенції регіонального розвитку – це недержавні, неприбуткові установи, створення яких передбачено Законом України «Про засади державної регіональної політики».

Такі агенції створені в усіх областях України, крім Харківської та Миколаївської. Наразі триває робота над відкриттям агенцій в цих двох регіонах.