Заступник глави МЗС обговорив із чеською делегацією відбудову Дніпропетровщини

Фото

Заступник міністра закордонних справ Євген Перебийніс обговорив із делегацією Чехії на чолі з Урядовим уповноваженим з питань відновлення України Томашем Копечним перспективи в контексті патронату Чехії над відбудовою Дніпропетровської області.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Відповідно до нього, Перебийніс висловив вдячність за військову, фінансову та гуманітарну допомогу, яка надається Чехією Україні, зокрема в рамках відповідної урядової програми на 2023-25 роки, прийнятої у жовтні минулого року.

«Сторони обговорили реалізацію низки конкретних проєктів, у тому числі перспективи взаємодії двох сторін в контексті патронату Чехії над відбудовою Дніпропетровської області», - підкреслює МЗС.

Відомство поінформувало, що відбувся обмін думками з низки актуальних питань двосторонніх відносин, в тому числі розвитку українсько-чеського політичного діалогу, взаємодії сторін в реалізації курсу України на інтеграцію до ЄС.

Читайте також: Конференція з відбудови України пройде 26 квітня в Італії

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Президент Володимир Зеленський привітав Петра Павела з офіційним вступом на посаду Президента Чехії і поінформував його про ситуацію на фронті та безпекові потреби України.

Фото: mfa.gov.ua