ДСНС отримала від Німеччини 10 безпілотників

Фото

Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала від Німецької асоціації пожежних бригад 10 безпілотників для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомляє у Телеграмі.

У ДСНС відбулася зустріч очільника Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Крука із керівником Німецької асоціації пожежних бригад (DFV) Карлом-Хайнц Бансе, засновником компанії Alpha Robotics Germany GmbH & Co.Kg Олівером Раше та засновником і президентом організації цивільного захисту Яном Зюдмерсеном.

“У ході візиту німецькі партнери передали для потреб ДСНС 10 безпілотних літальних апаратів, які значною мірою підсилять потенціал рятувальників у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій”, - ідеться в повідомленні.

За словами Крука, від самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну німецький народ був солідарним з українцями в цій війні. За його словами, важко оцінити обсяг гуманітарної допомоги від Німеччини, яка надана та продовжує надаватись у вигляді пожежно-технічного обладнання, засобів обігріву та енергозабезпечення, речового майна, спеціальних транспортних засобів, електронних пристроїв, засобів індивідуального захисту.

“Окремо Німецькою асоціацією пожежних бригад та компаніями Alpha Robotics Germany GmbH & Co.Kg і Wilhelm Barth GmbH & Co. KG було надано гуманітарну допомогу у вигляді роботів для пожежогасіння, польових кухонь, наметів, генераторів, захисного спорядження, гідравлічного інструмента, пожежно-технічного обладнання тощо”, - заявив Крук.

Він поінформував партнерів про заходи, які вживає ДСНС для мінімізації наслідків війни. Крук підкреслив, що даний візит підтверджує тверді наміри німецької спільноти і надалі надавати сприяння та допомогу в подоланні викликів, що стоять перед рятувальниками.

Читайте також: У Житомирі передали десантникам два безпілотники «Валькірія»

Як повідомляв Укріформ, у лютому пожежно-рятувальна служба графства Ноттінгемшир (Велика Британія) передала обладнання для рятувальників в Україні.