Волонтери спільно з МОЗ забезпечили аптечками понад 16 тисяч військових

Волонтери у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я забезпечили аптечками понад 16 тисяч військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

“Благодійний фонд “Солом’янські котики” щотижня проводить тренінги з тактичної медицини для захисників та захисниць нашої країни. Після навчання обов’язково видають індивідуальні аптечки, які отримали від Міністерства охорони здоров’я. У згаданих індивідуальних аптечках є все необхідне для порятунку життя на полі бою”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що благодійний фонд з перших днів війни фокусується, зокрема, на тактичній медицині та навчанні домедичній допомозі цивільних.

Співпраця волонтерів із МОЗ розпочалася навесні. Вже проведено тренінги з тактичної медицини для військових, поліцейських і рятувальників у Києві, на Київщині, Харківщині, Чернігівщині, Житомирщині, Дніпропетровщині, Миколаївщині, Одещині. Загалом захисникам і захисницям передано понад 16 тисячами аптечок.

Читайте також: Вітчизняний препарат, який рятує життя наших захисників на полі бою

За словами виконавчого директора фонду Андрія Єрофєєва, більшість поранених у бою гинуть від критичних кровотеч. Їх можна врятувати, якщо вчасно і правильно надати домедичну допомогу. Інструктори фонду навчають, як рятувати себе та побратимів. Адже без навичок аптечка – це лише аксесуар.

“Практичні навички для порятунку життя вкрай важливі. У критичній ситуації боєць згадає лише те, що відпрацював на практиці. Тому міністерство всіляко заохочує і підтримує команди волонтерів, надто тих, які несуть ще й практичні знання”, - заявила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Читайте також: Рятувати на полі бою: Parimatch надіслав ЗСУ турнікети, медичні аптечки та ліки

БФ “Солом’янські котики” планує запустити мобільний навчальний центр та сертифікувати його за міжнародними стандартами. У фонді хочуть навчати тактичної медицини військових та бойових медиків по всьому фронту.

Також фонд проводить тренінги з домедичної допомоги для цивільних. Через регулярні ворожі обстріли базові навички порятунку життя необхідні всім, хто живе в Україні. На сьогодні тренінги “Солом’янських котиків” відвідали понад півтори тисячі цивільних.

Як повідомляв Укрінформ, Національний грузинський легіон разом із громадською організацією “Альфа Селф Дефенс” (ASD) проводитимуть тактичну підготовку цивільних перед мобілізацією.