Іспанія передала Україні вісім броньованих автомобілів та дві карети швидкої допомоги

Фото

Міністерство оборони Іспанії надало чергову партію допомоги українським військовими: вісім броньованих автомобілів, дві карети швидкої допомоги та пʼять тонн медичних товарів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Міноборони Іспанії офіційно повідомило, що "Поставка призначена для забезпечення першочергових потреб для Міністерства оборони України в матеріально-технічних та медичних засобах”.

Транспортні засоби та медичні матеріали для України були надані армією, Військово-морським флотом і військовим підрозділом з надзвичайних ситуацій (UME) Іспаннії. Транспортування допомоги організувала Група підтримки прогнозування (GAPRO), підрозділом, який забезпечує матеріально-технічну підтримку операцій і навчань як в Іспанії, так і в операціях за кордоном.

Читайте також: ППО та бронетехніка: Іспанія надала Україні 300 тонн військових вантажів

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес була присутня на відправленні з Алькала-де-Енарес сухопутного конвою з допомогою.

Вона заявила, що "це пріоритети, які Україна має на даний момент, війна дуже жорстока.

Поставки продовжують зобов’язання Міністерства оборони Іспанії з надання постійної підтримки Україні.

Іспанія передала Україні вісім броньованих автомобілів та дві карети швидкої допомоги / Фото: Генштаб ЗСУ

Іспанія перерахувала понад 200 мільйонів євро до Європейського фонду миру для України.

Загалом допомога полягає в польовій артилерії, пальному, бронетехніці, ракетних комплексах, медичному, речовому та зимовому спорядженні. Крім того, українські війська в Іспанії почали проходити базову підготовку.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Королівство Іспанія відправило до України п'ятий транспортний літак Повітряних сил Збройних сил з боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем.