Папі Франциску розповіли про звірства, які рф чинить на території України

Папа Римський Франциск закликав єднатися з українським народом, "настільки благородним і мученицьким".

Як передає Укрінформ із посиланням на Vatican News, про це понтифік заявив під час зустрічі у середу з вірянами у Ватикані.

"Я б хотів також згадати про жахливу ситуацію в багатостраждальній Україні. Кардинал Краєвський поїхав туди вчетверте. Вчора він зателефонував мені. Він перебуває там, допомагаючи в околицях Одеси, засвідчуючи близькість... Він розповів мені про біль цього народу, про звірства та жахіття, про тіла закатованих людей, які знаходять. Єднаймося з цим народом настільки благородним і мученицьким", - заявив Папа Франциск.

Як зазначається, кардинал Конрад Краєвський під час свого четвертого візиту до України, зокрема, відвідав місто Ізюм на Харківщині, визволене від російських загарбників.

Читайте також: Буду найбільшою подругою України: Зеленська у Нью-Йорку зустрілась із Ліз Трасс

"Після відвідин Ізюма, де папський посланець помолився над тілами людей, яких дістають із братських могил, та побував у катівні, облаштованій у місцевому відділку поліції, він розповів по телефону про цей досвід Папі Францискові, який поділився цим із учасниками загальної аудієнції в середу, 21 вересня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Папа Римський Франциск заявив, що постачання зброї Україні для допомоги у її захисті від російської агресії може бути морально прийнятним політичним рішенням. Водночас Франциск закликав Київ бути відкритим для можливого діалогу.