Чернігівські рятувальники отримали допомогу зі США

Фото

Гідрокостюми від американських партерів отримали чернігівські рятувальники, база та техніка яких постраждала під час російських обстрілів.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

"Завдяки допомозі американських партнерів підрозділ відновив готовність до рятувальних дій. Всі водолази отримали гідрокостюми, виготовлені персонально по їх розмірах. На сьогодні отримано 40 таких комплектів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що надане спорядження повністю покрило потреби рятувальників, але на сьогодні станція потребує ще плавзасобів для більш ефективного виконання завдань.

Тим часом водолази вже проводять роботи з виявлення небезпечних предметів. Уперше тренуються проводити ремонтні роботи під водою (підводне зварювання). Проходить підготовка до можливої евакуації людей човнами та доставки вантажів водним транспортом, поінформували в ОВА.

«Дякуємо нашим друзям за допомогу, адже в умовах зменшення коштів у місцевих бюджетах, значних витрат на оборону, допомога дуже своєчасна. Сподіваємося на подальшу співпрацю та партнерство», - сказав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Читайте також: Військові льотчики Британії виконали понад тисячу місій - постачали допомогу Україні

Як повідомлялося, у березні Чернігів безперервно обстрілювали й бомбардували росіяни. У квітні Збройні сили України звільнили область від загарбників.

Фото: Чернігівська ОВА