У Чернівцях на костюмованому фестивалі збирали гроші для ЗСУ

Фото

У Чернівцях на костюмованому фестивалі PlayForUA зібрали понад 135 тис. грн для ЗСУ. 

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на співорганізаторку фестивалю Марту Шумілову-Лисякову, передає Укрінформ.

«У Чернівцях провели костюмований фестиваль-перфоманс PlayForUA. Під час події збирали гроші на квадрокоптери для українських військових. Всього зібрали понад 135 тисяч гривень», - повідомляє Суспільне.

Читайте також: Діти зі Львівщини продали свої картини й допомогли придбати для ЗСУ дрон

Зазначається, що вхід на фестиваль був вільним, а збір коштів – добровільним. Наразі волонтери мають дві заявки на техніку, яка коштує близько 60 тис. грн.

У Чернівцях на костюмованому фестивалі збирали гроші для ЗСУ

«Люди вже стомилися донатити, тому ми вирішили зробити такий об’ємний проєкт. Команда у нас невелика: троє засновників громадських організацій та декілька волонтерів, які нам допомагають. Ми хотіли створити такий фестиваль, щоб уся родина могла відпочити та надихнутись», – каже Шумілова-Лисякова.

Костюмований фестиваль відбувся у Чернівцях 14 серпня у музеї просто неба. У програмі заходу були вистава, майстер-класи, Театр Живих скульптур, виставки, атракціон, дитячий простір та концерт для дітей. Також організатори розгорнули народну кухню, де готували традиційні страви з різних регіонів України.

Як повідомляв Укрінформ, понад 70 тисяч гривень на Збройні сили України зібрав восьмирічний Юрій Напора під час сольних концертів містами Львівщини.