Гуманітарні штаби Херсонщини мають з'явитися в кожній області - глава ОВА

Фото

Херсонська обласна військова адміністрація працює над тим, аби гуманітарні штаби регіону з'явилися в кожному обласному центрі.

Про це у Фейсбуці повідомив очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Це мають бути своєрідні представництва Херсонської області, куди херсонці зможуть звернутися за допомогою або консультацією», - зазначив Янушевич.

За його словами, у транзитному хабі «Я – Херсон», який відкрився у Запоріжжі, жителі Херсонщини можуть отримати нічліг, гарячу їжу, прийняти душ. Тут їм нададуть усю необхідну допомогу, в тому числі психологічну.

За допомогу херсонцям він подякував віцепремʼєр-міністру Ірині Верещук та голові Запорізької ОВА Олександру Старуху, благодійникам, які долучилися до роботи хабу.

«Нині для херсонців єдиний шлях виїхати з тимчасової окупації - дорога на Запоріжжя. Щодня до міста приїздять сотні жителів області, які рятуються від окупантів», - зазначив глава ОВА.

Читайте також: Мешканців Херсонщини закликали евакуюватися - необхідно для деокупації

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі відкрився транзитний хаб - Центр підтримки переселенців для евакуйованих жителів Херсонської області «Я - Херсон». 

За словами Ірини Верещук, яка взяла участь у його відкритті, мешканці Херсонщини, особливо жінки з дітьми, мають евакуюватись, адже попереду важка зима.

Наразі з Херсонської області виїхало близько 50% населення. Очікують евакуації понад 20 тисяч людей.

За минулий місяць до Запоріжжя прибули 24 тисячі мешканців Херсонської області.