Креативний директор Balenciaga став амбасадором платформи United24

Креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія став амбасадором платформи United24.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі.

«Креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія став амбасадором нашої фандрейзингової платформи United24 у напрямі «Відбудова України» для допомоги тимчасово переміщеним особам», - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що на підтримку платформи Balenciaga створили спеціальний світшот. 100% прибутку з продажу таких світшотів буде переказано на напрям «Відбудова України».

Благодійні світшоти будуть доступні для замовлення з 28 липня ексклюзивно на united24-demna.balenciaga.com.

Читайте також: Гурт «Imagine Dragons» став амбасадором платформи United24

За інформацією пресслужби Офісу Президента, Зеленський особисто подякував Демні за рішучість у підтримці України, яку він та дім моди висловили під час показу Balenciaga Winter 22 у березні цього року, коли креативний директор поділився з гостями власним досвідом біженця.

«Дякую за вашу підтримку, вона дуже цінна. Вкрай важливо утримувати увагу світу на Україні, щоб допомогти відбудувати нашу країну», - заявив Зеленський.

Для Демни рішення стати амбасадором United24 пов’язане з особистою історією, оскільки він пережив травму біженця.

«Маю за честь стати амбасадором United24. Я дуже добре знаю й відчуваю біль, який переживають українці. Я багато думав, як можу допомогти Україні та всім біженцям, які хочуть повернутися додому. Ось чому я вирішив зосередитися на гуманітарному напрямі «Відбудова України». А спеціальний світшот, який створили ми в Balenciaga, стане своєрідним повідомленням про підтримку України», - заявив він.

Напрям «Відбудова України» зосереджений на зборі коштів для відновлення об'єктів критичної інфраструктури: доріг, мостів, шкіл та лікарень, що зробить можливим повернення українців до своїх домівок, які вони вимушено залишили.

Як повідомлялося, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Фандрейзингова платформа United24 є так званим єдиним вікном для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема, за такими напрямами: допомога Збройним силам, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.