Платформа United24 уже зібрала понад ₴5 мільярдів – Зеленський

За час роботи онлайн-платформи United24 вже вдалося зібрати понад 5 млрд грн.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на відкритті Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми запустили і принципово нову державну благодійну платформу - United24, яка дозволяє об’єднати потенціали різних, абсолютно різних суспільств, громадську активність на різних континентах світу, зусилля бізнесу і сфери культури, щоб реалізувати конкретні проєкти для захисту і відновлення нашої держави, які зараз нам дуже потрібні”, - сказав Зеленський.

Читайте також: На платформі United24 почали збір коштів на реанімобілі для важкопоранених

Він додав, що амбасадорами United24 вже стали відомі люди, зокрема спортсмени Андрій Шевченко та Еліна Світоліна, американський актор Лів Шрайбер.

І тепер ще один амбасадор - гурт Imagine Dragons. Вчора я говорив з ними увечері. За час роботи нашої благодійної платформи зібрано вже більше 5 млрд грн”, - наголосив Президент.

Як повідомлялося, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Читайте також: На «Армію дронів» уже зібрали 400 мільйонів

Очікується, що фандрейзингова платформа United24 стане "єдиним вікном" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами: допомога Збройним силам, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим послом United24.