Україна запросила Литву після перемоги долучитися до 600 перспективних інвестиційних проєктів

Інфографіка

Україна запропонувала литовському бізнесу долучитися до заходів з відновлення та перебудови української економіки після перемоги у війні. Для інвестування підготовлено 614 перспективних проєктів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Після перемоги України економічні відносини з Литвою мають вийти на новий рівень. Йдеться про тісну економічну співпрацю та участь литовських партнерів у масштабних проєктах відновлення України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що питання економічного співробітництва країн були обговорені під час міжнародної конференції Rebuild Ukraine.

Інфографіка: Міністерство економіки України

Зокрема, українські урядовці представили литовським колегам «Інвестиційне меню», що базується на основних заходах з відновлення та перебудови української економіки. Литовському бізнесу запропоновано долучитися до інвестування в 614 перспективних проєктів із 8 пріоритетних галузей і секторів — оборонно-промисловий комплекс, агропромисловий комплекс, металургія, машинобудування, енергетика, добувна промисловість, меблева і деревообробна галузі та логістика.

У Мінекономіки зазначили, що по кожному з цих проєктів проведено розрахунки інвестиційних потреб і можливостей, тож ключові асоціації та компанії Литви вже зараз можуть обрати перспективні для себе проєкти для інвестування.

У міністерстві підкреслили, що нарощення товарообігу з Литвою матиме пріоритетне значення в розбудові післявоєнної економіки.

Читайте також: Не слід здригатися від кожної заяви москви - президент Литви

Як повідомлялося, Литва переведе на рахунок у Національному банку України додаткові 10 млн євро на термінові відновлювальні роботи. За словами прем'єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте, обсяги двосторонньої допомоги Литви Україні та підтримки біженців в Литві вже перевищують півмільярда євро. Виступаючи на конференції з відновлення України у швейцарському Лугано, глава литовського уряду підкреслила, що «Литва підтримуватиме Україну до вашої і нашої перемоги і після неї».