ООН створює у Львові Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій

ООН створює у Львові Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій, який охопить шість західних областей.

Про це на пресбрифінгу в Медіацентрі Україна повідомила голова гуманітарного хабу ООН для Заходу України Анна Палонка, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз створюємо хаб у Львові - це офіс, який буде включати шість областей: Рівненську, Тернопільську, Закарпатську, Волинську, Львівську та Івано-Франківську. І ми ставимо собі за мету координувати зусилля партнерів у всіх секторах. Серед пріоритетів - продовольчі потреби, а також грошова допомога, притулки, освіта та підготовка до зими в цих областях. Ми знаємо, що понад 240 тисяч переселенців перебувають у Львівській області, і в інших західних областях дуже багато ВПО, тому ми будемо координувати діяльність місцевих партнерів, неурядових організацій, ООН для того, щоб разом вони мали змогу надавати ефективну допомогу», - зазначила Полонка.

Читайте також: Потяг-госпіталь за 25 рейсів перевіз понад тисячу поранених та хворих

За словами заступника голови Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA) Джеймса Візерілла, Офіс для координації роботи міжнародних гуманітарних організацій працюватиме з усіма партнерами, аналізуватиме ситуацію, надаватиме допомогу потребуючим.

«Для цього ми створили офіси по всій країні: у Вінниці, Києві, створюємо у Дніпрі та Одесі. Кожен з них є своєрідним хабом, який спрямований на те, аби забезпечувати зростаючі потреби в різних областях», - зазначив Візерілл.

Він наголосив, що кожен такий хаб працюватиме з міськими головами, керівниками ОВА та регіонами загалом, щоб вирішувати проблеми населення.

За словами Візерілла, створенням офісів з координації роботи міжнародних гуманітарних організацій ООН намагається організувати довготривалу систему допомоги Україні.

«Ми намагаємося забезпечити сталість системи, щоб не було, що сьогодні є допомога, а завтра її немає. Ми хочемо сформувати таку систему, яка може тривати певний період часу», - додав представник OCHA.

Читайте також: Військові хірурги почали широко застосовувати малоінвазивні операції

Як повідомляв Укрінформ, ООН доставлятиме гуманітарні вантажі по Україні за допомогою Uber.