Глава МЗС Гани висловила повну підтримку Україні

Міністр закордонних справ Гани Ширлі Айоркор Бочвей у розмові з главою МЗС України Дмитром Кулебою висловила повну підтримку Україні у протистоянні російській агресії.

Про це глава української дипломатії заявив у Твітері, передає Укрінформ.

«Розмовляв з міністром Гани Айоркор Бочвей, щоб підтвердити готовність України розвивати зв’язки з Африканським Союзом. Вона висловила повну підтримку Україні, поки ми протистоїмо російській агресії. Обговорювали продовольчу безпеку. Я запевнив, що Україна не шкодує зусиль для доставки своїх товарів до африканських держав», - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, росія заблокувала усі порти та торгові шляхи, через які здійснювався світовий експорт українського зерна. Близько 20 млн тонн зерна залишаються заблокованими в портах України.

Читайте також: Зерно та енергетика: Єрмак пропонує арабським країнам створити Консультаційну раду

Зазвичай експорт зерна становив 5 млн тонн щомісяця, нині альтернативними шляхами вдається вивезти від 200 тис. до 1 млн тонн.

Держсекретар США Ентоні Блінкен підкреслював, що реакція на нинішню глобальну продовольчу кризу, яка здебільшого була спричинена війною путіна проти України, вимагає реагування всього світу.