У Відні вшанували пам'ять загиблих через війну українських дітей

Фото

У Міжнародний день захисту дітей, 1 червня, українські активісти у Відні провели акцію вшанування пам‘яті понад 200 дітей, які загинули розв’язаній росією війні проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Акція пройшла у центрі Відня на Маріягільферштрассе, де було встановлено маленькі надгробки з іменами загиблих дітей, які нагадували про життя сотень янголят, які втратили життя у результаті російського воєнного вторгнення в Україну.

У Відні вшанували пам'ять загиблих через війну українських дітей/Фото: Valeriia Maltseva

"Ми зараз потрібні дітям як ніколи, і ми повинні показати світові ціну українського болю, що зазнали сотні вбитих і закатованих дітей", – заявила співорганізатор акції, засновниця Unlimited Democracy Анна Паттерманн.

Читайте також: Відень передав Україні 16 пожежних і рятувальних автомобілів

Як відомо, Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня. Його головна мета – привернути увагу громадськості до реальних проблем, з якими стикаються діти. Цьогорічний Міжнародний день захисту дітей має особливе значення з огляду на війну в Україні. За даними УВКПЛ, загалом з початку російського вторгнення було вбито 4 031 особу, в тому числі понад 200 дітей. Більшість із них загинули від вибухової зброї великої дальності, наприклад, вогню важкої артилерії або авіаударів.