Канада виділить $30 мільйонів на гуманітарні проєкти в Україні

Канада профінансує низку гуманітарних проєктів в Україні загальною вартістю 35 млн канадських доларів (близько 30 млн дол США).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили в офісі глави уряду Канади Джастіна Трюдо.

“Прем’єр-міністр оголосив про виділення 25 млн канадських дол Всесвітній продовольчій програмі для допомоги у підтримці продовольчої безпеки України, а також виділення 10 млн дол на підтримку прав людини, громадянського суспільства та розмінування в Україні”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що ці 10 млн дол будуть розподілені наступним чином: 1,5 млн дол отримає Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги ООН; 2,5 млн - Управління Верховного комісара ООН з прав людини на “відстеження, документування та оцінку порушень прав людини”; 775 тис. дол надійде організації Front Line Defenders, яка допомагає правозахисникам; до 2 млн дол отримає Німецький фонд Маршала США “для підтримки громадянського суспільства”, до 1,15 млн дол буде використано на “цифрову нагальну підтримку громадянського суспільства в Україні”, і ще 2 млн - на розмінування.

Читайте також: Канада виділить Україні ще $40 мільйонів оборонної допомоги

Нагадаємо: цієї неділі прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом з віцепрем’єр-міністром Христею Фріланд та главою МЗС Мелані Жолі здійснив неанонсований візит до України, під час якого відвідав зруйнований російськими військами Ірпінь.