Зеленська закликала Європу та світ не звикати до війни

Відео

Дружина Президента Олена Зеленська заявила, що у ХХІ сторіччі в Європі не можна звикати до війни, до того, що діти засинають під звуки снарядів і не знають, чи будуть живі завтра.

З таким закликом вона звернулася до Європи та світу, глядачів і учасників благодійного міжнародного марафону-концерту Save Ukraine, повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук-сторінку Зеленської.

"На війні кожен день – як життя. Наші діти звикли засинати під звуки вибухів. Але я прошу вас: не звикайте до війни! Бо не можна у ХХІ сторіччі у Європі звикати до того, що діти засинають під звуки снарядів і не знають, чи будуть живі завтра. Не можна звикати до братських могил, на які перетворюються мирні міста. Війна в Україні – це війна на порозі вашого дому. Залишайтеся відкритими, залишайтеся чуйними. Залишайтеся на боці миру й людяності. Тоді перемога України буде й вашою перемогою!" – сказала перша леді України.

Зеленська зауважила, що цей благодійний концерт, який об’єднав світових та українських зірок, ретранслювали понад 20 країн. Україна й справді зараз згуртувала навколо себе весь світ, додала вона.

Окремий ролик подяки дружина Президента адресувала на цьому концерті першим леді з усього світу. "Вони миттєво долучилися до інформаційного фронту – щодня розповідають правду про війну в Україні, а у своїх державах гостинно приймають українських жінок і дітей. Це подяка всім нашим друзям, які сприйняли наш біль як власний", – наголосила Зеленська.

На її переконання, сьогоднішній концерт є ще одним внеском у перемогу України, на ньому зібрано кошти на гуманітарну допомогу державі. "На таких заходах, як цей, особливо відчувається: наша країна нині захищає мир не лише для себе, а й для всього світу. Добре, що світ це розуміє", – підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародний благодійний концерт-телемарафон Save Ukraine — #StopWar пройшов 27 березня. У межах двогодинного ефіру музиканти, митці, громадські активісти, лідери думок, актори, художники, спортсмени, волонтери з усієї планети виступали на підтримку України. Водночас відбувався збір коштів на розв'язання гуманітарних проблем, спричинених повномасштабним вторгненням рф на територію України.