Естонський парламент ухвалив рішення із закликом про закриття неба над Україною

Документ

Парламент Естонської Республіки ухвалив рішення щодо заклику до країн-членів Організації Об‘єднаних Націй про закриття неба над Україною.

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Парламент Естонської Республіки ухвалив рішення із закликом до країн-членів ООН про закриття неба України від російського агресора. Це перше рішення від парламенту країни, яка входить до ЄС та НАТО. Першим бути складно, відповідально та почесно", – зазначив спікер українського парламенту.

Він подякував спікерові естонського парламенту Юрі Ратасу та всім депутатам за сміливість і відданість Україні.

Стефанчук зауважив, що відповідне рішення має стати прикладом рішучості для інших парламентів світу. "Адже парламентарі - це представники народу, а народи світу вимагають рішучих дій по встановленню миру та закриття неба над Україною", – додав Голова ВР.

Він висловив сподівання, що небо над Українською державою знову стане для українців джерелом світла і тепла, а не смертей і руйнувань, які несе росія.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.