У Відні на марш проти агресії рф в Україні вийшли тисячі людей

Фото, відео

У центрі Відня відбувся багатотисячний марш на підтримку України та з вимогою зупинити російську агресію проти українського народу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Сьогодні ми розпочинаємо ще один мітинг. Ми будемо продовжувати виходити доти, доки не переможемо. Тому що нас мають чути та бачити. Світ має розуміти, що війна в Україні — це не проблема України, а проблема світового рівня", - заявила спікер мітингу, організованого ГО Unlimited Democracy.

Учасники маршу під назвою "Зупиніть путінську війну!” збиралися на центральній площі Відня — Гельденплатц (площі Героїв). На початку присутні вшанували пам’ять усіх загиблих українців у боротьбі з російським агресором. Після виконання гімну України величезна колона, попереду якої несли український прапор з написом “STOP PUTIN WAR”, рушила центром міста.

У Відні на марш проти агресії рф в Україні вийшли тисячі людей/Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Хода проходила вулицею Рінгштрассе, яка оперізує центральний історичний район Відня. Її учасники, переважно з українською символікою, несли плакати на підтримку України та з вимогою зупинити російську агресію. З аудіоапаратури лунали українські пісні, переважно гурту "Океан Ельзи" — особливо активно мітингувальники підспівували "Я не здамся без бою!” Також кілька разів під час кількагодинної ходи було виконано український гімн.

Учасники маршу скандували "Слава Україні! - Героям слава!", "Слава нації! - Смерть ворогам!", "Слава Збройним силам України!", "Україна — понад усе!", "Одна, єдина, соборна Україна!". Часто лунав головний месидж із пісні харківських ультрас про путіна, заклики зупинити російську агресію та запровадити безполітну зону над Україною.

Акція пройшла мирно, за дотриманням порядку стежили поліцейські.

Як повідомляв Укрінформ, раніше великий мітинг на підтримку України відбувся на площі Прав Людини у центрі Відня. Акція солідарності з українським народом проходять у столиці Австрії практично щодня від початку широкомасштабного наступу російських військ на Україну.