Білий дім уточнив розмір гуманітарної допомоги для України

За уточненою інформацією Білого дому, США виділять на нову гуманітарну допомогу для України приблизно 53 млн дол.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому за результатами візиту віцепрезидента США Камали Гарріс до Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, цю допомогу надасть Агентство з міжнародного розвитку (USAID) для підтримки мирних жителів, які постраждали від вторгнення росії в Україну. Крім того, допомога включатиме підтримку Всесвітньої продовольчої програми ООН для надання невідкладної продовольчої допомоги, аби задовольнити негайні потреби сотень тисяч постраждалих від вторгнення, зокрема переміщених осіб й людей, які виїжджають з України. Також передбачатиметься проведення логістичних операцій щодо перевезення допомоги в Україну, зокрема до Києва.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен інформував, що 26 млн дол. на нову гуманітарну допомогу для України буде виділено з бюджету Держдепартаменту, а 28 млн дол. - з бюджету USAID.

Як повідомлялося, у четвер під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві Камала Гарріс сказала, що США виділять на гуманітарну допомогу для України 50 млрд доларів.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.