Канада надішле Україні спеціалізоване обладнання на $40 мільйонів

Канада надішле Україні ще одну партію військової допомоги, зокрема спеціалізованого обладнання на понад 40 мільйонів доларів. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Берліні заявив Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Сьогодні я поговорив із Президентом Зеленським, ще раз наголосивши на силі та рішучості українців. Я сказав йому, що Канада незабаром надішле дуже спеціалізоване обладнання для допомоги”, - сказав Трюдо.

Він уточнив, що загальна вартість нової партії військової допомоги сягне 50 млн канадських доларів (понад 40 мільйонів доларів США), а також зауважив, що Канада та інші союзники мають певні складнощі із доставкою військової допомоги в Україну, але справляються з ними.

“Ми придбали певну кількість дуже спеціалізованого обладнання, в тому числі камери для дронів, які виробляє канадська компанія, й упродовж найближчих днів зможемо надіслати це в Україну. На кордоні є складнощі із тим, аби безпечно передати обладнання українцям, але ми разом із партнерами працюємо над цим”, - зазначив Прем’єр-міністр.

Як повідомлялось, президент України Володимир Зеленський прийняв запрошення Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо виступити у канадському парламенті.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.